MENÜ
A kiút!

London a világ második legnagyobb városa, és egyben a legdrágább is.

Szívesen fogadják az Európai Unión belülről érkező munkavállalókat, közöttük a magyarokat is, akiket jó munkaerőnek tartanak, így szívesen foglalkoztatják őket.

 

Tudnod kell, hogy Angliában is kemény az élet, nagyon szorgalmasan és sokat kell dolgozni a pénzért, semmit nem adnak ingyen.

A szállás és az utazás drága, de az étel, és a ruha aránylag olcsó (kedvezőbbek a díjak, mint Magyarországon), vagyis az igényektől függően, már egy minimálbéres állás is elég jövedelmet jelent ahhoz, hogy élj és mellette megtakaríts.

Rendkívül fejlett a szociális védőháló, többféle segéllyel támogatják a gyermeket nevelő és a bevándorló munkaerőt.

Az álláskeresés első lépése, hogy regisztrálj valamely állásközvetítő céghez (agency-hez), hogy ott a beadott önéletrajzodban szereplő képességeknek megfelelő munkát ajánlhassanak számodra. A munkavállalásnak nem alapkövetelménye a nyelvtudás, de nyilván minél magasabb szintre szeretnél jutni, annál meggyőzőbb és magabiztosabb nyelvismeretre van szükséged.

Nyelvtudás nélkül általában éttermekben alkalmaznak mosogatóként, vagy hotelokban takarítóként. Ezekben az esetekben a minimálbéres fizetés jár, ami idén októbertől 6Ł/óra (heti 180-200Ł). Ha agency-n keresztül találtad a munkát, akkor ez után a jövedelem után természetesen adózni kell, hiszen ez egy legális, bejelentett munkavállalást jelent. Az agency képes és hajlandó egyidőben több lehetőséget is felkínálni, amelyek elfogadása a te döntésed. Amennyiben kiemelkedő vagy a munkahelyeden, a munkáltató dönthet úgy is, hogy kivásárol az agency-ből, ez természetesen a fizetésed jelentős emelkedését is jelenti.

 

 

 

 

 

Asztali nézet